Altai Pavel Potkin mondharpen

Pavel Potkin is een mondharpenmaker uit het Russische Altai-gebied van Gorno-Altajsk in zuid-centraal Siberië. Hij vervaardigt mondharpen in grote hoeveelheden en deze mondharpen zijn – vooral – zeer gewild in Rusland. Als mondharpmodel duidt men deze mondharpen aan als Potkin (mondharp, khomus, of vagran).

Deze mondharpen zijn van messing met een stalen snaar. De lengte van het instrument is 7 cm. De klank is zacht, niet zozeer in volume, maar in de betekenis van niet fel, oftewel mellow.

In Altai nemen mondharpen een essentiële plaats in op festivals en deze instrumenten worden veelvuldig gebruikt in religieuze riten van Altai sjamanen.

Verkoopprijs: 25 euro

IMG_6774

IMG_6777

IMG_6769

CONTACT

 

Klangkörper Session #A 24 november 2018 Pieterskerk Utrecht

De eerste sessie ‘Klangkörper A’ vindt plaats op zaterdag 24 november tussen 13:30 en 16:00 uur in de Pieterskerk, te Utrecht. De Klangkörpersessies zijn gratis toegankelijk en bedoeld als een informele uitwisseling tussen muzikanten die met boventonen werken. Uiteraard is iedereen welkom als publiek om me te luisteren.

Een aantal boventoonmuzikanten zijn uitgenodigd om een performance te doen in de prachtige Pieterskerk, net achter de Dom. Wonderlijke klanken in een prachtige akoestiek – een geweldige kennismaking! In het laatste deel zal er ook nog wat ruimte zijn voor samenspel, een aantal muzikanten zullen in wisselende samenstellingen met elkaar improviseren.

  • Omnistase (Handpan, gitaar en boventoonzang)
  • Rico Rel Del (mondharp, mondboog)
  • René Paes (mondharp)
  • Harm Linsen (mondharp)
  • HEUG (Jan Schellink en Danibal: boventoonzang, jodel, mondharp, loops en meer) 
  • MUSO (basklarinet)
  • Cris Dus (mondharp, boventoonzang en meer)
  • Borg Diem Groeneveld (boventoonzang, shrutibox en meer) 

Wij verheugen ons op een bijzondere middag. Boventoonmuziek is geen genre an sich, er komen heel uiteenlopende muzikanten die ieder op hun eigen manier met alle facetten van klank werken. Laat je meevoeren en verrassen. 

Let op: Er is geen catering aanwezig. Entree is gratis, dwz de Pieterskerk is vrij toegankelijk. 

Locatie: Pieterskerk, Pieterskerkhof 5, 3512 JR, Utrecht (stad)
Toegang: gratis
Organisatie: Klangkörper
Meer info: Facebookpagina