Workshop kennismaken met het snorrebot

In deze workshop maak je kennis met het snorrebot, ook genaamd zoemhout, zoemsteen, of o.a. bullroarer (Engelstalig), een enorm oude klankopwekker, ritueel gereedschap, muziekinstrument, communicatiemiddel, speelgoed en kunstobject. Het snorrebot bestaat veelal uit een plankje hout met een touw dat je rondslingert en een zoemend geluid voortbrengt. De kwaliteit en het effect van het snorrebot wordt bepaald door de kracht, uithoudingsvermogen en vaardigheid van de slingeraar, hout- en touwsoort, vorm en lengte van het plankje, en andere factoren.

Snorrebot Rene Paes Oermuziek

Traditioneel en universeel is het snorrebot verbonden aan krachten in de lucht. In de 80-er jaren van de vorige eeuw ontdekten geluidswetenschappers dat het snorrebot infrageluid voortbrengt, dat zijn geluidsgolven beneden het hoorbare niveau die invloed hebben op denk- en gedragspatronen. In Nederland is het oudste snorrebot gevonden bij Tilburg en gedateerd op 7500 jaar oud.

In de workshop kennismaken met het snorrebot ontdek je spelenderwijs de mogelijkheden van het snorrebot en – als je wilt – ga je je eigen snorrebot maken met begeleiding van René Paes.

Meer info via contactpagina.

image.png wordt weergegevenimage.png wordt weergegeven