Dikke Tinne Festival 10 september 2016 Hattem

Rond Uit Hattem organiseert op zaterdag 10 september wederom het Dikke Tinne festival en de Open Monumentendag in de historische binnenstad van Hattem.

Tijdens dit historische festival worden bezoekers teruggenomen in de tijd met muziek van weleer, theater, nostalgische verhalen, oude ambachten, ridders en jonkvrouwen, lichtekooien, ganzendrijver, kinderspelen en kookkunsten. Hoogtepunt is een echte Hattemse legende; het Kladdegat.

foto%20ganzen%20Kerkhofstraat.JPG (800×451)

m1azs91atnj7.jpg (1024×685)

Kladdegat
De Spookhond, Kladdegat, jaagt iedereen de stuipen op het lijf. Met zijn gehuil en gegrom en zijn vurige blik, maar ook door het angstaanjagende geluid van de rammelende ketting.

Kampement op het Kerkplein
Rondom de Kerk worden een aantal tenten opgebouwd waar het dagelijkse leven in de Middeleeuwen wordt nagebootst, met medewerking van Levende Historie Harderwijk..

Oude ambachten
U kunt kennis maken met oude ambachten zoals bijvoorbeeld de ijzersmid, kalligrafeerder, klokkenmaker, viltster, boekbinder, en touwslager. Hanzekooplieden zoals bijvoorbeeld de imker, tingieter, mosterdmaker, mandenmaker, en een palingroker verkopen hier hun handelswaar.

Activiteiten voor de jeugd
Ook voor de kinderen valt er tijdens het Dikke Tinne Festival veel te beleven, zoals boogschieten, spelletjes en ponyrijden. Bij de valkenier mag je een roofvogel op de arm houden. Je kunt ook samen met de pottenbakker kleine kladdegatjes boetseren of lekkere broodjes bakken in een vuurkorf. Bij de beeldhouwers kunnen kinderen zelf creatief aan de slag.

Open Monumenten Dag
Het Hattemse stadhuis zal geopend zijn en de raadsleden geven een rondleiding door het monumentale pand. Ook wordt er uitleg gegeven over oude schoolplaten in het stadhuis. Ook de molen, de Dijkpoort en de Andreaskerk zijn open voor bezichtiging.