A Boy Named Charlie Brown & Snoopy’s harp

Snoopy’s harp featured in de film A Boy Named Charlie Brown

De film (1969) begint met Charlie Brown, die duidelijk te kampen heeft met zijn eeuwige pech. Hij kan als enige niet zijn vlieger oplaten, en zijn team verliest hun eerste wedstrijd van dat seizoen.

Nadat Lucy hem vertelt dat de school een spellingswedstrijd organiseert, besluit Charlie hier zijn geluk te beproeven. Dit tot groot genoegen van de anderen, die verwachten dat Charlie ook hier zal falen.

Snoopy's harp mondharp

Charlie Brown gaat nerveus naar de spellingklas, en hij spelt het woord ‘insecure’ goed als enigste in de klas. Dat woord beschouwt hij als zijn kenmerk. Terwijl Charlie Brown oefent voor de spellingwedstrijd, zingen hij en Linus een spellingsezelbruggetje:”I Before E Except After C”, tegelijkertijd begeleidt Snoopy hen met een mondharp. De volgende dag in de klas, verstijft Charlie Brown wanneer hij uitgedaagd wordt om het woord ‘perceive’ goed te spellen, maar hij herstelt zich doordat Snoopy het spellingsezelsbruggetje op zijn mondharp speelt op het schoolplein. Tot ieders verbazing wint hij. Vooral Lucy is hier erg verbaasd over, maar ziet al snel mogelijkheden met Charlies nieuwe talent. Daarom geeft ze hem op voor een landelijke spellingswedstrijd in New York City. Wanneer Charlie naar New York vertrekt, geeft Linus hem zijn kenmerkende dekentje mee voor geluk. Hij krijgt echter al snel heimwee naar het ding, en overtuigt Snoopy ervan om met hem Charlie achterna te reizen.

Zodra het duo Charlie heeft gevonden, blijkt die de deken kwijt te zijn. Een zoekactie levert niets op. Charlie studeert ondertussen zo hard voor de spellingswedstrijd dat hij de gewoonte ontwikkelt elk laatste woord van een zin die hij zegt te spellen. De deken komt eindelijk boven water wanneer Charlie hem als poetsdoek blijkt te gebruiken.

Snoopy en Linus vergezellen Charlie naar de studio, terwijl de rest van de groep thuis via de televisie de wedstrijd volgt. De wedstrijd verloopt voorspoedig, en Charlie haalt de finale. Deze verliest hij echter wanneer hij het woord “beagle” fout spelt. Teleurgesteld keert hij met Linus en Snoopy huiswaarts.

Thuis sluit Charlie zich op in zijn kamer en weigert om ooit nog naar buiten te komen, ondanks het feit dat hij wordt gemist op school. Dit verandert wanneer Linus hem verteld dat zijn team een honkbalwedstrijd heeft gewonnen. Eindelijk kan Charlie zich over zijn nederlaag heenzetten.