24 november 2015 Lezing Kirgizië en Mongolie, Jan Willem Lagerweij met mondharpmuziek van Oermuziek

Kirgizie: een land vol bloemen, natuur en cultuur en Mongolie: een fietstocht in de voetsporen van de Djangis Khan. Twee landen in Centraal Azie. Jan Willem Lagerweij gaat er heel veel over vertellen en laten zien!

Mongolie
Voor meer info en foto’s over deze bijeenkomst kijk op de website van Groei&Bloei afd. Harderwijk e.o.

In de pauze en als afsluiting muziek met Mongoolse mondharpen door Oermuziek: het mondharpenprojecten van R.W. Paes. Hoewel de morin khuur ofwel paardenviool en khöömii (keelzang) tot de bekendste Mongoolse muziekuitingen behoren, zijn er andere unieke muziekinstrumenten die nog meer variatie geven aan Mongoolse muziekstijlen. Mongoolse mondharpen: de khulsan khuur (bamboe mondharp) en de tumur khuur (metalen mondharp). Traditioneel worden mondharpen in Mongolië bespeeld door herders en sjamanen, maar ook in eigentijdse Mongoolse muziek heeft de mondharp een plek.

khulsan khuurtumur khuur

De bijeenkomst is gratis voor leden van Groei & Bloei,niet-leden betalen een bijdrage van € 2.50

24 november aanvang 19.45 uur Harderwijk De Kiekmure